Over ons

Boon viswereld, een begrip in den helder!

Fijn dat u onze nieuwe website bezoekt. We vertellen u ook graag even over ons bedrijf en de mensen die er werken. Ondanks dat we een begrip zijn in ons mooie Den Helder, willen we u ook even een kijkje gunnen in onze historie.

Sinds december 1998 zijn wij gevestigd aan de Beatrixstraat 4 te Den Helder met een viswinkel. Aan de voorzijde van de winkel hebben we alle ruimte waar de consument dagelijks verse vis kan kopen. Die dagelijkse aanvoer komt van de Helderse viskotters en kunt u thuis bereiden. Of laat dit door ons verzorgen. We hebben een groot assortiment gerookte vis, gebakken vis en schaal- en schelpdieren om thuis te nuttigen. Zin in een snelle snack? Ook daarvoor bent u aan het juiste adres! Voor consumptie ter plaatse zoals diverse belegde broodjes en warme vissnacks vergezeld van een koel drankje.

In het verlengde van de winkel hebben we een restaurant met ruim 30 zitplaatsen waar de gasten een ruime keuze hebben van de menukaart. Onder het genot van een drankje, zowel niet-alcoholisch als ook alcoholisch, kunt u genieten van het lekkerste uit de zee wat bereid wordt door onze koks.

Zodra de zon begint te schijnen gaat ons ruime terras naar buiten en bieden we de mogelijkheid om voor zowel de snelle snack als consumptie van de kaart plaats te nemen op het zonneterras.

ruime keuze aan visproducten

Uniek aan Boon Viswereld uit Den Helder is dat we van vele markten thuis zijn met een ruime keuze aan vis en visproducten. Deze kunt u meenemen, laten bezorgen of ter plaatse nuttigen. Onze online shop is voor de visliefhebber uniek voor Den Helder. U besteld er eenvoudig vissnacks, broodjes, vismaaltijden en onze visschotels- en salades die elk feest compleet maken. Uiteraard behoort catering op locatie met een geheel verzorgd pakket tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even vrijblijvend contact met ons op of loop even bij ons langs.

Boon Viswereld restaurant

Historie van boon viswereld

Boon Viswereld is in 1998 ontstaan uit Vishandel Willem Boon. De viswinkel had in 1998 twee locaties (beide locaties in 2000 en in 2004 afgestoten) in Den Helder en een ambulant verkooppunt in Anna Paulowna (nu in 2020 nog steeds)

Alex en Edwin Boon hebben in 1997, na overlijden van de grondlegger en hun vader Willem Boon, het bedrijf geheel overgenomen daar zij beiden al vanaf eind jaren tachtig mede-eigenaar waren in het bedrijf. Alex en Edwin zijn nu beide al ruim 30 jaar actief in de vishandel en doen dat al vele jaren met plezier met een vast team aan medewerkers. Zus Jacquelien is al van jongs af aan werkzaam binnen het familiebedrijf en tikt ook al ruim 30 jaar ervaring aan. Momenteel zijn er naast Alex en Edwin nog 8 medewerkers waaronder ook de 3 dochters van Alex.

Elke woensdag is Alex met 2 medewerkers te vinden op de markt in Anna Paulowna al sinds 1982 toen stond vader Willem daar met de huidige medewerker Helma die al vanaf haar 16de voor de familie werkt. Daarnaast is de verkoopwagen van Boon Viswereld ook op diverse evenementen in en om Den Helder te vinden.

Sinds 2003 is Boon Viswereld ook leverancier van Den Helder Stores die offshore bevoorrading doet.

In de vestiging van Vishandel Willem Boon aan de Baljuwstraat, die in 1974 opende na 4 jaar ambulant bij Winkelcentrum De Schooten te hebben gestaan, was tevens een gedeelte ingericht als Indische toko. Een goedlopend product uit die periode dat nu nog steeds een hardloper is, is de hete makreel. Een gebakken makreel met Sambal Badjak, die in eigen keuken door overlevering van receptuur nog steeds wordt gemaakt. De liefhebbers van deze specialiteit komen vanuit gehele land naar Boon Viswereld om de lekkernij zelf af te halen of laten het door familie doen.

Tot zover een kijkje in ons bedrijf. Jacquelien, Helma, Esme, Lianne, Maya, Ylona, Debby, Sanne, Edwin en Alex zien u graag tegemoet in onze winkel!

actief op social media

Naast deze website zijn wij ook zeer actief op Social Media. Volg ons op Facebook en mis niets van onze acties! En een like waarderen we natuurlijk enorm!